Klinton: Prošla godina je bila "mračno doba" za SAD

"Nadam se da će u 2019. godini biti više svjetla i da ćemo je zajedničkom posvećenošću učiniti svjetlijom. Srećna Nova godina", napisala je Hilari Klinton
590 pregleda 0 komentar(a)
Hilari Klinton, Foto: Beta/AP
Hilari Klinton, Foto: Beta/AP

Bivša američka državna sekretarka Hilari Klinton nazvala je 2018. godinu "mračnim dobom" za SAD, prenosi Tanjug.

Klintonova se u novogodišnjoj poruci, objavljenoj na Instagramu, zahvalila svima koji su "unijeli svetlo" tokom 2018. godine - "aktivistima koji su štitili djecu na granici, novinarima koji su se zalagali za istinu, organizatorima koji su mobilisali glasače za izbore, kandidatima koji su se utrkivali borbeno i s inspiracijom, glasačima koji su učinili da se njihov glas čuje i svima koji su marširali, pozivali i protestovali za vrijednosti koje djelimo".

Ona je izrazila nadu da će u 2019. biti "više svjetla".

"Nadam se da će u 2019. godini biti više svjetla i da ćemo je zajedničkom posvećenošću učiniti svjetlijom. Srećna Nova godina", napisala je Hilari Klinton.

Uz ovu poruku, Klintonova je objavila fotografiju iz 1996. godine na kojoj je zajedno sa suprugom, bivšim američkim predsjednikom Bilom Klintonom i kćerkom Čelsi.

Fotografija je nastala kada je porodica Klinton gledala vatromet za vrijeme proslave druge predsjedničke pobjede Bila Klintona.

"Independent" piše da Hilari Klinton nije odbacila ideju da na izborima 2020. godine ponovo bude protivkandidat Donaldu Trampu.

Ona je u oktobru prošle godine na pitanje novinarke Kare Svišer da li će se ponovo kandidovati za predsjednika prvobitno odgovorila sa "ne".

Međutim, na insistiranje novinarke da precizira odgovor na to pitanje, Klintonova je rekla: "Pa, voljela bih da budem predsjednik".

Bonus video: