OŠTRE REAKCIJE

Sanders uvrijedio Rumune komentarom o brzini interneta

Jedan korisnik Twittera je tako apelovao na SAD da ukinu vize Rumunima kako bi rumunski stručnjaci mogli da otputuju u Ameriku i riješe njihov problem sa internetom
2 komentar(a)
Berni Sanders, Foto: Beta-AP
Berni Sanders, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 03.03.2016. 19:34h

Pretendent za kandidata demokrata na predsjedničkim izborima u SAD, Berni Sanders, uvrijedio je građane Rumunije kad je rekao da ta zemlja ima brži internet nego SAD.

"Ljudi koji žive u Bukureštu, u Rumuniji, danas imaju mnogo brži pristup internetu od većine u SAD. To je neprihvatljivo i mora da se promijeni", napisao je Sanders na Twitteru, a prenijela je agencija AP.

Rumuni su na taj komentar oštro reagovali, pa su neki Sandersa ismejali, dok su drugi naveli da su uvrijeđeni.

Jedan korisnik Twittera je tako apelovao na SAD da ukinu vize Rumunima kako bi rumunski stručnjaci mogli da otputuju u Ameriku i riješe njihov problem sa internetom.

Rumunska turistička agencija "Paravion" je Sandersu ponudila avionsku kartu do Rumunije.

"Dođite i doživite naš fantastični internet. Možete da tvitujete do mile volje. Dovedite i prijatelja, mi plaćamo avionske karte!", poručila je agencija Sandersu.

Neki Rumuni su uvrijeđeni Sandersovim komentarom, pa je jedan korisnik Twittera napisao da izgleda kao da američki demokrata vjeruje da Amerikanci "imaju prava na to da budu bolji od svih drugih".

Preporučujemo za Vas