Ben Karson odustao od trke za nominaciju republikanaca

Karsonov poslovni menadžer Armstrong Vilijams je toj agenciji rekao da je "jednostavno realnost da postoji samo jedan kandidat na ovim izborima 2016. ispred Republikanaca, a to je Donald Tramp."
1 komentar(a)
Ben Karson, Foto: Beta/AP
Ben Karson, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 02.03.2016. 20:45h

Pretendent za kandidata Republikanske stranke na predsjedničkim izborima u SAD Ben Karson izašao je iz trke za nominaciju, nakon loših rezultata koje je ostvario tokom "Super utorka", najvažnijeg dana preliminarnih izbora, kada se istovremeno glasalo u 12 američkih država i jednoj teritoriji.

Karson je u saopštenju naveo da "ne vidi put naprijed" ka nominaciji i objavio da neće prisustvovati sjutrašnjoj debati republikanaca u Mičigenu, prenijela je agencija AP.

Karsonov poslovni menadžer Armstrong Vilijams je toj agenciji rekao da je "jednostavno realnost da postoji samo jedan kandidat na ovim izborima 2016. ispred republikanaca, a to je Donald Tramp."

Vilijams je dodao i da senatori Marko Rubio i Ted Kruz, preostala dva pretendenta za nominaciju republikanaca, "nemaju izgleda" i da treba da odustanu od trke.

Za sada nije poznato da li će Karson zvanično prekinuti svoju kampanju, ali je Vilijams rekao da on više neće aktivno raditi na dobijanju glasova.

Republikanski pretendent za predsjedničku nominaciju u SAD Donald Tramp i njegova demokratska rivalka Hilari Klinton izbili su, svako u svom taboru, kao ubjedljivi favoriti tokom "Super utorka".

Bonus video: