Rusija ima sistem efikasne kontrole primirja u Siriji

"Za određivanje pozicija radara, artiljerijskog oružja i minobacača militanata koji krše primirje u Siriji, isporučena su i raspoređena dva kompleksa sredstava za instrumentalnu detekciju artiljerije“, navodi se u saopštenju
1 komentar(a)
Moskva, Foto: Reuters
Moskva, Foto: Reuters
Ažurirano: 01.03.2016. 18:56h

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da posjeduje sistem kontrole režima primirja u Siriji koji omogućava da se efikasno prati situacija u zoni konflikta.

"U cilju jačanja kontrole režima primirja na teritoriji Sirije, Oružane snage Ruske Federacije stvorile su sistem koji omogućava da se u potpunosti prati situacija u zoni konflikta", navodi se u saopštenju ministarstva, prenosi Sputnjik.

Kako se dodaje, za kontrolu se koriste bespilotne letjelice, grupa kosmičkih aparata i ostala tehnička izviđačka sredstva, a kontrolu vazdušnog prostora vrše radio-tehnička sredstva kompleksa PVO, uključujući i sirijski, i avijacija Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije.

Ministarstvo odbrane je pobrojalo i dodatne mjere za jačanje sistema kontrole.

"U posljednja tri dana, Ministarstvo odbrane Rusije je u tu svrhu prebacilo u bazu Hmejmim tri savremena kompleksa sa bespilotnim letjelicama i dva radara za otkrivanje meta malih dimenzija koje mogu da bilježe dokaze o upotrebi artiljerijskih sistema naoružanja terorista. Za određivanje pozicija radara, artiljerijskog oružja i minobacača militanata koji krše primirje u Siriji, isporučena su i raspoređena dva kompleksa sredstava za instrumentalnu detekciju artiljerije“, navodi se u saopštenju.

Bonus video: