Sjeverna Koreja: Neće nas nikad obavezati rezolucija UN

"Mi nećemo više učestovati na međunarodnim sastancima na kojima se ističe stanje ljudskih prava u Demokratskoj Narodnoj Republici Koreji sa ciljem čisto političkog napada", kazao je Ri
1 komentar(a)
Pjongjang, Kim Džong Un, Foto: Reuters
Pjongjang, Kim Džong Un, Foto: Reuters
Ažurirano: 01.03.2016. 16:40h

Sjeverna Koreja neće učestvovati ni na jednom sastanku Savjeta za ljudska prava UN, koji će se baviti stanjem ljudskih prava u toj državi, i "nikad, ikad" je neće obavezati nijedna rezolucija u vezi sa tim, rekao je danas sjevernokorejski šef diplomatije Ri Su Jong, a prenio Rojters.

On je, u govoru u Ženevi pred Savjetom koji okuplja 47 država članica, optužio SAD, Japan i Južnu Koreju za slanje agenata u Demokratsku Narodnu Republiku Koreju sa ciljem odabira kriminalaca koji postaju "takozvani sjevernokorejski disidenti".

"Mi nećemo više učestovati na međunarodnim sastancima na kojima se ističe stanje ljudskih prava u Demokratskoj Narodnoj Republici Koreji sa ciljem čisto političkog napada", kazao je Ri.

On je naglasio da se Pjongjang neće obazirati na bilo kakve rezolucije.

"To se nas neće ticati i mi nikad, ikad, nećemo biti obavezani njima", rekao je sjevernokrejski ministar spoljnih poslova.

Bonus video: