Posljednja bin Ladenova želja: Imao 29 miliona, većina namijenjena džihadu u ime Alaha

Lider Al Kaide planirao je da svoje bogatstvo raspodijeli među svojim rođacima, ali je želio da veći dio novca bude potrošen na aktivnosti terorističke mreže islamskih ekstremista poslije napada na SAD 11. septembra 2001"
4 komentar(a)
Osama bin Laden, Foto: Beta-AP
Osama bin Laden, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 01.03.2016. 14:24h

Ubijeni lider Al Kaide Osama bin Laden u testamentu koji je ostavio, a koji je danas objavljen, tvrdi da posjeduje lično bogatstvo vrijedno 29 miliona dolara, čiji je veći dio namijenio "za džihad, u ime Alaha".

Njegova posljednja volja je objavljena danas, zajedno sa više od 100 dokumenata koji su zaplijenjeni tokom upada američkih snaga u Bin Ladenov kompleks u Abotabadu u Pakistanu, maja 2011. godine, u kojem je on i ubijen, prenosi AP.

Lider Al Kaide planirao je da svoje bogatstvo raspodijeli među svojim rođacima, ali je želio da veći dio novca bude potrošen na aktivnosti terorističke mreže islamskih ekstremista poslije napada na SAD 11. septembra 2001.

Sa dokumenata je skinuta oznaka tajnosti i objavljena su nakon dugotrajne analize koju su sprovele vladine agencije, navodi američka agencija.