Bafet: Ekonomija SAD slabija od očekivanja, ali će rasti

Rekao je da će kolaps cijena nafte biti od koristi za američku ekonomiju, jer će potrošači imati više novca na raspolaganju
0 komentar(a)
Voren Bafet, Foto: Beta/AP
Voren Bafet, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 29.02.2016. 13:25h

Predsjednik američkog investicionog fonda Berkšir Hatavej, Voren Bafet, kaže da je američka ekonomija slabija od njegovih predviđanja od prije nekoliko mjeseci, ali da to ne menja njegov optimizam u pogledu dugoročne perspektive ekonomije SAD.

Po objavljivanju tradicionalnog godišnjeg pisma, koje je Bafet uputio akcionarima svog investicionog fonda, američki milijarder je u intervjuu za televizijsku stanicu CNBC rekao da će kolaps cijena nafte biti od koristi za američku ekonomiju, jer će potrošači imati više novca na raspolaganju, prenosi američka agencija AP.

Ipak, negativni efekti pada cijena nafte su, prema njegovim riječima, pogodili naftnu industriju, a dokaz toga su gubitak radnih mjesta i smanjenje vrijednosti kompanija.

Bafet je rekao i da je "agresivniji" kupac akcija kada berza pada.

"Mi smo gotovo uvijek kupci akcija. Za 10 ili 20 ili 30 godina, mislim da će vrijednost akcija biti znatno veća nego što je to slučaj sada", naveo je on.

Bonus video: