Erjavec: Skeptičan sam prema dogovoru EU i Turske

Erjavec je naveo da je saradnja Ljubljane i Zagreba po pitanju izbjegličke krize mnogo bolja otkako Hrvatska ima novu vladu
0 komentar(a)
Karel Erjavec, Foto: BETAPHOTO
Karel Erjavec, Foto: BETAPHOTO
Ažurirano: 29.02.2016. 08:05h

Ministar spoljnih poslova Slovenije Karl Erjavec izjavio je da je skeptičan prema dogovoru EU i Turske o zaustavljanju izbjegličkog talasa i da zato smatra dobrom odluku zemalja na "balkanskoj ruti" da sve više koordinišu režim prihvata izbjeglica prema predlogu Austrije.

Erjavec je sinoć za slovenačku televiziju rekao da bezbjednosna situacija u Sloveniji nije ugrožena zbog priliva izbjeglica, navodeći da opozicija bez razloga u vezi sa tim podstičke strhovanja kod ljudi.

Ako bi situacija s migrantskim talasom eskalirala, Ljubljana ima spremne planove, rekao je Erjavec i napomenuo da ulazak migranata u zemlju kontrolišu bezbjednosni organi, prenijela je Hina.

Erjavec je naveo da je saradnja Ljubljane i Zagreba po pitanju izbjegličke krize mnogo bolja otkako Hrvatska ima novu vladu.

"Saradnja po pitanju migracija s novom hrvatskom vladom mnogo je bolja nego s prethodnom (Zorana) Milanovića", kazao je Erjavec.

Bonus video: