Štajnmajer poziva sve strane u Siriji da poštuju primjenu sporazuma

Sirijski opozicioni Visoki pregovarački komitet (HNC) saopštio je danas da će 97 pobunjeničkih grupa poštovati sporazum o prekidu vatre koji bi trebalo da stupi na snagu u ponoć, javile su agencije
0 komentar(a)
Frank Valter Štajnmajer, Foto: Reuters
Frank Valter Štajnmajer, Foto: Reuters
Ažurirano: 26.02.2016. 15:49h

Njemački ministar spoljnih poslova Frank Valter Štajnmajer izjavio je danas da apeluje na zaraćene strane da se uzdrže od akcija koje mogu da ugroze primjenu planiranog sporazuma o prekidu neprijateljstava u Siriji.

Prema riječima Štajnmajera, navodi da su snage sirijske vlade bacale barel bombe na grad Daraju izazivaju veliku zabrinutost.

Njemački šef diplomatije apelovao je na sirijskog predsjednika Bašara el Asada da zaustavi napade na civile i naveo je da sve zaraćene strane u Siriji treba da se uzdrže od koraka koji bi mogli da ugroze primjenu sporazuma o prekidu vatre u toj zemlji.

Sirijski opozicioni Visoki pregovarački komitet (HNC) saopštio je danas da će 97 pobunjeničkih grupa poštovati sporazum o prekidu vatre koji bi trebalo da stupi na snagu u ponoć, javile su agencije.

Dogovor o prekidu vatre postigli su SAD i Rusija, a prihvatili da ga poštuju sirijske vlasti, opozicione grupe kao i Turska.

Prekid vatre je privremen i ne odnosi se na ekstremistčke grupe, uključujući Islamsku državu i sirijski ogranak Al Kaide, Front el Nusra.

Bonus video: