Zakerberg: Na Fejsbuku nema mjestu govru mržnje

Direktor Fejsbuka je rekao da se finansira tim koji saradjuje s policijom u borbi protiv govora mržnje na Fejsbuku. On je dodao da na je upoznavanje s njemačkim zakonima navelo Fejsbuk da proširi svoja shvatanja "zaštićenih grupa" i da ne bude tolerisan govor mržnje prema migrantima
0 komentar(a)
Mark Zakerberg, Foto: Telegraph
Mark Zakerberg, Foto: Telegraph
Ažurirano: 26.02.2016. 15:15h

Osnivač Fejsbuka Mark Zakerberg izjavio je danas da ta društvena mreža u Njemačkoj nije dovoljno radila na spriječavanju govora mržnje.

Njemačke vlasti, zabrinute zbog rasističkih poruka na Fejsbuku i drugim društvenim mrežama tokom migrantske krize, tražile su da se govor mržnje spriječi.

Zakerberg je o tom pitanju u septembru razgovarao s kancelarkom Angelom Merkel, a ove nedjelje se tokom posjete Njemačkoj sastao i sa šefom njenog kabineta.

"Govoru mržnje nema mjesta na Fejsbuku i našoj zajednici. Mislim da donedavno u Njemačkoj nismo dovoljno dobro radili i mislim da treba da radimo bolje", rekao je Zakerberg na skupu u Berlinu.

Direktor Fejsbuka je rekao da se finansira tim koji saradjuje s policijom u borbi protiv govora mržnje na Fejsbuku. On je dodao da na je upoznavanje s njemačkim zakonima navelo Fejsbuk da proširi svoja shvatanja "zaštićenih grupa" i da ne bude tolerisan govor mržnje prema migrantima.

"Ima još da se radi. Želimo to da uradimo, ali mislim da smo jasno i glasno čuli poruku i posvećeni smo da radimo bolje", rekao je Zakerberg.

Direktor Fejsbuka je pohvalio vođstvo Njemačke u izbjegličkoj krizi, navodeći da je ono "inspiracija i model za svijet".

"Nadamo se da će više zemalja slijediti Njemačku u ovome. Nadamo se da će SAD u ovome slijediti njemačko vođstvo", rekao je Zakerberg.

Bonus video: