Grčka ima spreman plan za slučaj eskalacije izbjegličke krize

Muzalas je ocijenio da pristup Austrije rješavanju izbjegličke krize "šteti Grčkoj i EU" i stavlja u prvi plan nacionalna rješenja
0 komentar(a)
Izbjeglice, Grčka, Makedonija, Foto: Reuters
Izbjeglice, Grčka, Makedonija, Foto: Reuters
Ažurirano: 26.02.2016. 11:40h

Grčki ministar za migrantsku politiku Janis Muzalas izjavio je danas da Grčka ima spreman plan kako će reagovati u vanrednoj situaciji zbog eskalacije migrantske krize.

Kako prenose makedonski mediji, on je upozorio da bi Grčka u sljedećim danima mogla da "preživi teške momente".

"Atina je pripremila vanredni plan za borbu protiv migrantske krize koji je predstavljen Evropskoj komisiji i Holandiji, kao predsjedavajućoj", rekao je Muzalas ističući da Grčka ne želi humanitarnu pomoć EU.

Muzalas je izrazio zadovoljstvo zbog političke podrške koju je Grčka dobila na Savjetu za spoljne poslove EU i od više zemalja članica zbog suprotstavljanja politici Austrije prema izbjegličkoj krizi.

Grčki ministar za migrantsku politiku je istakao da je na sjednici Savjeta odnos Austrije bio ocijenjen kao "unilateralni i neprijateljski čin" koji narušava stara rješenja donijeta na samitu EU.

Muzalas je ocijenio da pristup Austrije rješavanju izbjegličke krize "šteti Grčkoj i EU" i stavlja u prvi plan nacionalna rješenja.

Bonus video: