SAD traže oštrije i sveobuhvatnije sankcije Sjevernoj Koreji

"To je veliko unapređenje" u odnosu na ranije rezolucije o sankcijama, rekla je Pauer novinarima pred sjednicu Savjeta bezbjednosti UN, na kojoj će biti razmatran nov paket mjera, prenio je AFP
2 komentar(a)
Samanta Pauer, Foto: Reuters
Samanta Pauer, Foto: Reuters
Ažurirano: 25.02.2016. 20:33h

SAD će podnijeti nacrt rezolucije Ujedinjenih nacija u kome se poziva na "oštrije, sveobuhvatnije" sankcije Sjevernoj Koreji zbog njenih nuklearnih i balističkih testova, izjavila je američka ambasadorka pri UN Samanta Pauer.

"To je veliko unapređenje" u odnosu na ranije rezolucije o sankcijama, rekla je Pauer novinarima pred sjednicu Savjeta bezbjednosti UN, na kojoj će biti razmatran nov paket mjera, prenio je AFP.

Agencija Rojters je juče, pozivajući se na izvore iz Savjeta bezbjednosti javila da su SAD i Kina dogovorile nacrt rezolucije o pooštrenju sankcija protiv Sjeverne Koreje.

Sjeverna Koreja je 7. februara lansirala raketu dugog dometa sa satelitom, što su susjedi te zemlje i SAD oštro kritikovali kao pokušaj testiranja balističkih raketa.

Pjongjang je prethodno saopštio da je 6. januara izvršio svoj četvrti nuklearni test i da se tog puta radilo o hidrogenskoj bombi.

Bonus video: