Zaharova: Rusija ne podržava Asadov režim

"U borbi Damaska i opozicije mi nismo stajali ni na čiju stranu. Štitili smo suverenitet Sirije i međunarodno pravo“, kazala je Zaharova
0 komentar(a)
Ažurirano: 25.02.2016. 10:36h

Rusija ne podržava režim predsjednika Sirije Bašara el Asada, ali dijeli njegove ciljeve u borbi protiv terorizma, izjavila je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

"Mi ne podržavamo režim Asada, ali ga podržavamo u borbi protiv terorizma, podržavamo opoziciju i Kurde koji se bore protiv Islamske države", rekla je Zaharova.

Ona je navela da je riječ o tome da se ne može "isporučivati oružje nezakonitim formacijama zaobilazeći Damask, da je velika greška spolja smjenjivati režim".

"Međutim, u borbi Damaska i opozicije mi nismo stajali ni na čiju stranu. Štitili smo suverenitet Sirije i međunarodno pravo“, kazala je Zaharova, prenio je Sputnjik.

Po njenim riječima, pokušaji da se sačuva i obori režim spolja - ne vodi ničemu.

"Vještačka tvorevina neće dugo trajati, čuvali je - ne čuvali. Ne može nijedan model ko god da ga podržava ili razbija spolja biti pravi za državu. To je poguban put, a takvih primjera ima mnogo“, smatra ona.

Bonus video: