Sporazum o Siriji neobavezujući ako je bezbjednost Turske ugrožena

Ministar spoljnih poslova Turske Mevlut Čavušoglu je rekao da pripadnici YPG, kao i Islamska država, nastoje da podijele Siriju, naglasivši da teritorijalni integritet zemlje mora biti očuvan
1 komentar(a)
Ahmet Davutoglu, Foto: Reuters
Ahmet Davutoglu, Foto: Reuters
Ažurirano: 25.02.2016. 09:42h

Plan o prekidu neprijateljstava u Siriji neće biti obavezujući ukoliko bezbjednost Turske bude ugrožena, izjavio je danas turski premijer Ahmet Davutoglu, ističući da će Ankara "preduzeti neophodne mjere" protiv kurdskih pobunjenika u Siriji i Islamske države ako to bude bilo potrebno.

"Prekid vatre nije za nas obavezujući kada imate situaciju koja predstavlja prijetnju za bezbjednost Turske i mi ćemo preuzeti neophodne mjere i protiv pripadnika Narodnih jedinica zaštite (YPG) i Islamske države, kada procijenimo da to treba", rekao je Davutoglu za CNN Turk.

Davutoglu je istakao da je Ankara "jedino mjesto na kom se odlučuje o potezima u vezi sa bezbjednošću Turske", prenio je Rojters.

Istvoremeno, ministar spoljnih poslova Turske Mevlut Čavušoglu je rekao da pripadnici YPG, kao i Islamska država, nastoje da podijele Siriju, naglasivši da teritorijalni integritet zemlje mora biti očuvan.

Bonus video: