Njemačka ne očekuje 3,6 miliona izbjeglica do 2020.

Dolazak 1,1 miliona migranata tokom prošle godine značajno je opteretio njemačke socijalne službe i intenzivirao pritisak na vladu kancelarke Angele Merkel
0 komentar(a)
Njemačka, Foto: Shutterstock
Njemačka, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 25.02.2016. 12:29h

Šef njemačke Federalne kancelarije za migracije i izbjeglice demantovao je danas navode medija da Berlin do 2020. očekuje ukupno 3,6 miliona izbjeglica.

List "Ziddojče cajtung" je objavio da vlada očekuje da će do 2020. u tu zemlju stići ukupno 3,6 miliona izbjeglica, u prosjeku po pola miliona svake godine. Ta prognoza se temelji na procjenama Ministarstva privrede, u saradnji sa drugim ministarstvima, naveo je list.

Kako bi uradilo procjenu ekonomskog razvoja, Ministarstvo privrede je osmislilo "internu, čisto tehničku procjenu migracija, u saradnji sa drugim ministarstvima".

Ne postoji zvanična procjena broja migranata koje Njemačka može da očekuje da će primiti narednih godine, pošto su te brojke veoma promjenjive.

"Ne očekujem takve cifre", rekao je Frank-Jirgen Vajze novinarima, prenio je Rojters.

On je dodao da niko ne može da iznese pouzdanu prognozu jer razvoj situacije s migrantima zavisi od mnogo spoljnih faktora, uključujući i to kako će proći dogovor Vašingtona i Moskve oko Sirije, kao i kako će Turska reagovati.

Dolazak 1,1 miliona migranata tokom prošle godine, koji su uključeni u procjenu do 2020. godine od 3,6 miliona pridošlica, značajno je opteretio njemačke socijalne službe i intenzivirao pritisak na vladu kancelarke Angele Merkel.

Bonus video: