Ukoliko pobijedi, kanadsko ostrvo bi primilo Trampove protivnike

"Ne čekajte da Donald Tramp bude izabran za predsjednika da potražite drugo mjesto za život. Počnite već danas, a na dan izbora ćete samo sjesti u autobus i početi novi život na Kejp Bretonu, gdje žene mogu da abortiraju, muslimani da se slobodo kreću, a zidovi služe samo da pridržavaju krovove", poručuje se na sajtu
1 komentar(a)
Donald Tramp, Foto: Reuters
Donald Tramp, Foto: Reuters
Ažurirano: 25.02.2016. 08:00h

Jedno kanadsko ostrvo ponudilo je da primi Amerikance koji su protiv Donalda Trampa ukoliko američki milijarder, koji vodi u trci za republikanskog kandidata za Bijelu kuću, bude izabran za predsjednika SAD na izborima u novembru.

Vebsajt koji je uspostavio voditelj kanadske radio-stanice poziva Trampove protivnike iz SAD da se presele na ostrvo Kejp Breton u provinciji Nova Škotska, 400 kilometara od američke granice, u slučaju da kotroverzni republikanac odnese pobjedu u nadmetanju za predsjednika, prenose francuski mediji.

"Ne čekajte da Donald Tramp bude izabran za predsjednika da potražite drugo mjesto za život. Počnite već danas, a na dan izbora ćete samo sjesti u autobus i početi novi život na Kejp Bretonu, gdje žene mogu da abortiraju, muslimani da se slobodo kreću, a zidovi služe samo da pridržavaju krovove", poručuje se na sajtu.

Amerikancima se, takođe, predlaže da uspostave vezu sa ostrvskom turističkom službom, koja im stavlja na raspolaganje smještaj i univerzalni kanadski zdravstveni sistem čime se, kako navodi francuski list "Poen", aludira na uvredljive opaske američkog magnata.

"Mi ne pravimo razliku po političkoj pripadnosti. Svi su dobrodošli", kaže predstavnica turističke organizacije kanadskog ostrva Mari Til, naglašavajući trgovinske i rodoslovne veze sa SAD.

S obzirom na to da mu majka govori škotski, "možda bi i sam Donald Tramp volio da dođe", dodala je ona, a francuski list podsjeća da su to ostrvo kolonizovali Škoti.

Pošto su američki mediji pokazali interesovanje za sajt koji poziva Trampove protivnike da dođu na ostrvo, sajt ostrvske turističke organizacije posjetilo je više od 300.000 ljudi za samo nedjelju dana, što je "više nego cijele prošle godine", kako je primijetila direktorka te organizacije.

"Primili smo 5.000 upita Amerikanaca o podrobnijim informacijama o ostrvu, imigraciji u Kanadi, mogućnostima za zapošljavanje i nekretninama", navela je ona.

Tramp, favorit za nominaciju Republikanske stranke na predsjedničkim izborima u SAD, proslavio je juče pobjedu na preliminarnim izborima u Nevadi, predviđanjem da će uskoro sasvim poraziti republikanske rivale i dobiti nominaciju.

"Ovo će biti dva čudesna mjeseca", rekao je Tramp, a potom dodao: "Ljudi, da budem iskren, možda nam čak neće biti potrebna ni dva mjeseca".

Ovo je treća Trampova pobjeda zaredom u trci za kandidata Republikanske strnke.

Mark Rubio i Ted Kruz se bore za drugo mjesto, a Džon Kasić i Ben Karson daleko zaostaju.

Bonus video: