Belgija spriječila ulazak 80 migranata na francuskoj granici

Belgijski ministar unutrašnjih poslova Žan Žambon je u utorak objavio da je njegova zemlja ponovo uvela pograničnu kontrolu na granici sa Francuskom
0 komentar(a)
Belgijska policija, Foto: Reuters
Belgijska policija, Foto: Reuters
Ažurirano: 24.02.2016. 19:18h

Belgijska policija je danas, vršeći pregled svih automobila koji ulaze u tu zemlju iz Francuske, vratila sa granice 80 uglavnom avganistanskih migranata, objavili su danas lokalni mediji.

Pogranične kontrole su uvedene kako bi se spriječio ulazak u Belgiju ljudi iz izbjegličkog kampa "Džungla" u francuskom gradu Kaleu, prenijela je agencija Frans pres.

Belgijska policija je pokrenula veliku akciju nadgledanja i kontrole tri granična prelaza i okolnog područja u regionu De Pan, na granici sa Francuskom, u kojoj učestvuje oko 300 policajaca, jedan helikopter i konjička policija.

"U toku prethodna 24 sata smo spriječili 80 ljudi, uglavnom Avganistanaca, da uđu u Belgiju", izjavio je portparol policije Peter Devele na konferenciji za novinare.

On je dodao da je još 25 ljudi, među kojima je bilo Sirijaca, Iranaca i Avganistanaca, zaustavljeno na belgijskoj teritoriji, a nakon što su ih ispitali imigracioni službenici, oni su odmah odveženi nazad do francuske granice.

Belgijski ministar unutrašnjih poslova Žan Žambon je u utorak objavio da je njegova zemlja ponovo uvela pograničnu kontrolu na granici sa Francuskom.

Bonus video: