U Marsu i Snikersu pronađeni komadići plastike

Na sajtu kompanije www.mars.de može se naći lista proizvoda. Sajt nije trenutno dostupan i nije moguće utvrdili da li se na listi zemalja iz kojih se povlače navedeni proizvodi nalazi i Crna Gora
182 pregleda 18 komentar(a)
Ažurirano: 23.02.2016. 17:05h

Proizvođač čokolada Mars odlučio je da povuče čokoladice "Mars", "Snickers" i "Milky Way" u 55 zemalja pošto su u njima pronađeni komadići plastike.

Svjetski mediji su objavili da su ti proizvodi povučeni, između ostalog, iz Njemačke, Holandije, Belgije, Francuske, Velike Britanije, Italije i Španije.

Na sajtu kompanije www.mars.de može se naći lista povučenih proizvoda. Na sajtu kompanije i agencijama ne navodi se da li se na listi zemalja iz kojih se povlače navedeni proizvodi nalazi i Crna Gora.

Povučenim proizvodima rok trajanja je isticao između 19. juna 2016. i 8. januara 2017.

"Navedeni rokovi trajanja možda nijesu isti u svim zemljama", rekla je portparolka kompanije "Mars" agenciji Rojters.

Iz kompanije Mars su saopštili da su "namjerno izabrali ovako dug period proizvodnje, kako bi se osigulari da će svi potencijalno pogođeni proizvodi biti povučeni.

"Možemo potvrditi da nema drugih Mars proizvoda pogođenih povlačenjem", navodi se u saopštenju.

Američka kompanija Mars nije navela koliko ukupno čokoladica ima problem. Njeno odjeljenje u Njemačkoj proizvodi oko 10 miliona čokoladica svakog dana.

Mars je saopštio da povlačanjem čokoladica želi i da spriječi kupce da pojedu kupljene proizvode.

Galerija

Bonus video: