Sjeverna Koreja: Predsjednica Južne Koreje je bezrepa luda matora kučka

Južnokorejsko ministarstvo za prekogranična pitanja izrazilo je danas duboko žaljenje zbog, kako navodi u saopštenju, ličnih napada "prostim i vulgarnim jezikom" Sjeverne Koreje na čijem se udaru našla predsjednica te zemlje
2 komentar(a)
Park Geun-Hje, Foto: Reuters
Park Geun-Hje, Foto: Reuters
Ažurirano: 21.02.2016. 11:37h

Južna Koreja pozvala je danas Sjevernu Koreju da prestane sa vulgarnim ličnim napadima na južnokorejsku predsjednicu Park Geun-Hje nakon što joj je Pjongjang uputio najnovije uvrede na njen račun.

List sjevernokorejske vladajuće Komunističke partije "Rodong Sinmun" danas je oštro kritikovao predsjednicu Južne Koreje zbog toga što se zalaže za oštrije sankcije protiv Pjongjanga poslije nuklearne i raketne probe Sjeverne Koreje, prenosi AFP.

U naslovima preko cijele strane, Park (64) opisana je kao "krvožedni đavo" i senilna, matora i luda žena, koja nastoji da svrgne vladu Sjeverne Koreje nedavnim pokušajima da kazni Pjongjang.

"Ta bezrepa luda matora kučka po imenu Park Geun-Hje stavlja na još veće muke naš narod, koji već trpi tragične posljedice podjele", navodi se u članku sjevernokorejskog partijskog lista.

Južnokorejsko ministarstvo za prekogranična pitanja izrazilo je danas duboko žaljenje zbog, kako navodi u saopštenju, ličnih napada "prostim i vulgarnim jezikom" Sjeverne Koreje na čijem se udaru našla predsjednica te zemlje.

"Sjeverna Koreja bi trebalo da odmah prestane sa tim vulgarnim napadima", ističe se u saopštenju.

Sjeverna Koreja često upućuje seksističke uvrede na račun predsjednice Park, koja je zauzela čvrst stav prema Pjongjangu, navodi francuska agencija.

Pjongjang je početkom mjeseca lansirao, kako tvrdi, satelit u orbitu, što mnoge zemlje smatraju zabašurenom probom dugometne balističke rakete koju zabranjuju rezolucije UN.

Lansiranje, koje je naišlo na osude širom svijeta, naročito poslije četvrte nuklearne probe koju je Pjongjang izveo u januaru, brzo je pojačalo tenzije i podstaklo Park da u znak odmazde zatvori zajedničku industrijsku zonu Kaesong u Sjevernoj Koreji.

Bonus video: