Klinton "tijesno" pobijedila Sandersa u Nevadi, Tramp dobio najviše glasova u Južnoj Karolini

Pobjeda Klintonove u Nevadi nagovještava da bi trka za nominaciju demokratskog predsjedničkog kandidata mogla biti duga i žestoka, navodi Rojters
5 komentar(a)
Hilari Klinton, Foto: Reuters
Hilari Klinton, Foto: Reuters
Ažurirano: 21.02.2016. 08:35h

Kandidatkinja demokrata za predsjednika SAD Hilari Klinton odnijela je tijesnu pobjedu u američkoj državi Nevadi nad svojim rivalom Bernijem Sandersom, prenos američke tv mreže.

Nakon 57 odsto prebrojanih rezultata, Klintonova vodi sa 52 odsto glasova, dok je Sanders dobio 48 procenata, prenosi Rojters.

Pobjeda Klintonove u Nevadi nagovještava da bi trka za nominaciju demokratskog predsjedničkog kandidata mogla biti duga i žestoka, navodi Rojters.

"Svima koji ste glasali u svakom kutku Nevade sa srcem i odlučnošću: Ovo je vaša pobjeda, hvala vam", napisala je Hilari na Tviteru nakon što su Foks njuz i NBC objavili vijesti o njenoj pobjedi.

Republikanski kandidat Donald Tramp pobijedio je u trećoj etapi ciklusa na predizborima Republikanske stranke za američkog predsjednika u Južnoj Karolini.

Tramp je pobijedio svoje stranačke protivnike, senatora Floride Marka Rubija i senatora Teksasa Teda Kruza.

Nakon obrade 99 posto glasova, Tramp je u Južnoj Karolini dobio 32,5 odsto glasova, Rubio 22,5 posto, a Kruz 22,3 posto, javlja Rojters.

Kandidat za republikansku predsjedničku nominaciju Džeb Buš rekao je da se povlači iz kampanje, nakon razočaravajućeg rezultata u Južnoj Karolini.

Bonus video: