Keri i Lavrov: Potrebna saradnja vojski SAD i Rusije u Siriji

Keri i Lavrov: Potrebna saradnja vojski SAD i Rusije u Siriji
0 komentar(a)
Džon Keri, Sergej Lavrov, Foto: Reuters
Džon Keri, Sergej Lavrov, Foto: Reuters
Ažurirano: 20.02.2016. 16:43h

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov i državni sekretar SAD Džon Keri saglasili su se danas u telefonskom razgovoru da primjena Minhenskog sporazuma o rješenju za Siriju iziskuje koordinaciju vojski dvije zemlje, izuzimajući borbu protiv terorizma, saopštilo je rusko Ministarstvo vanjskih poslova.

"Dvije strane su razgovarale o pitanjima sadašnje praktične interakcije između Rusije i SAD kao kopredsjedavajućih Međunarodne grupe za podršku Siriji o primjeni njenih odluka od 12. februara donijetih u Minhenu u vezi sa poboljšanjem humanitarne situacije i koordinisanjem uslova za primirje, izuzimajući borbu protiv terorističkih grupa", stoji u saopštenju.

Kako se dodaje, potvrđeno je da rad mehanizama za primjenu tih zadataka zahtjeva koordinisanje putem vojski, prenosi Tas s.

Lavrov i Keri su tokom današnjeg razgovora ukazali i na napredak postignut u dostavljanju humanitarne pomoći Siriji, navodi rusko Ministarstvo.

Lavrov je tom prilikom naglasio da su "turske provokativne akcije kojima se krši teritorijalni integritet Sirije neprihvatljive".

Bonus video: