PRVI PUT U VIŠE OD POLA VIJEKA, PREDSJEDNIK SAD DOALZI NA KUBU

Obama će se sastati sa Raulom, ali ne i sa Fidelom Kastrom

Rouds je rekao da SAD ne žele da "nameću promjene", ali da vjeruje da će Kuba imati koristi od slobodnog izražavanja i univerzalnih prava
55 pregleda 0 komentar(a)
Raul Kastro, Barak Obama, Foto: Reuters
Raul Kastro, Barak Obama, Foto: Reuters
Ažurirano: 18.02.2016. 21:02h

Tokom istorijske posjete Kubi američki predsjednik Barak Obama neće se sastati s bivšim dugogodišnjim kubanskim liderom Fidelom Kastrom, izjavio je danas zamenik savjetnika za nacionalnu bezbjednost Bijele kuće Ben Rouds.

Obama je rekao da će pokrenuti pitanje ljudskih prava i političkih sloboda na Kubi tokom predstojeće posjete Havani, gdje će se sastati sa kubanskim predsjednikom Raulom Kastrom.

Obama je napisao na svom Tviter nalogu da postoje "ozbiljne razlike" između SAD i vlade Raula Kastra o kojima će se direktno razgovarati, kao i da će se SAD uvijek zalagati za poštovanje ljudskih prava širom svijeta.

Predsjednik SAD je na Tviteru naveo je da je već napravljen značajan napredak u odnosima s Kubom.

Obama će posjetiti Kubu u drugoj polovini marta, što će biti prva posjeta jednog predsjednika SAD Havani u više od pola vijeka.

Ben Rouds je rekao da SAD ne žele da "nameću promjene", ali da vjeruje da će Kuba imati koristi od slobodnog izražavanja i univerzalnih prava.