Hrvatska vraća u Srbiju oko 200 izbjeglica

Glavni direktor policije, Vlado Dominić uputio je dodatne snage interventne i granične policije, koje će pojačano nadzirati granicu prema Srbiji u pojasu granične crte i u dubinskoj kontroli
0 komentar(a)
Izbjeglice, Hrvatska, Slovenija, Foto: Betaphoto/HINA
Izbjeglice, Hrvatska, Slovenija, Foto: Betaphoto/HINA
Ažurirano: 17.02.2016. 10:49h

Hrvatska je tokom vikenda prihvatila oko 200 migranata koje je vratila Slovenija, a oni su, kako je saopštilo hrvatsko Ministarstvo unutrašnjih poslova, smješteni u prihvatnim centrima za strance i biće vraćeni Srbiji.

U saopštenju hrvatskog Ministarstva se navodi da će granična policija pojačano nadzirati granicu sa Srbijom.

Glavni direktor policije, Vlado Dominić uputio je dodatne snage interventne i granične policije, koje će pojačano nadzirati granicu prema Srbiji u pojasu granične crte i u dubinskoj kontroli, prenosi Tanjug.

Hrvatsko Ministarstvo danas je saopštilo da je, s obzirom na najave Austrije o pooštravanju kriterijuma za prihvat migranata, uprava policije primila obavještenje od slovenačke policije s kojom su upoznali policije u Srbiji i Makedoniji.

U slovenačkom obavještenju se kaže da je, nakon austrijskog pooštravanja kriterijuma, i Slovenija ograničila ulaz migranata na 2.500 na dan, kao i da će prihvatati samo izbjeglice iz ratom zahvaćenih područja.

Navodi se da Slovenija neće prihvatiti one izbjeglice koje se u Njemačkoj ili Austriji žele pridružiti porodicama, studirati ili tražiti zaposlenje.

Bonus video: