DEGAN U MOSKVI

Rusija i Iran jačaju vojnu saradnju

"Naše zemlje su pred istim izazovima i prijetnjama u bliskoistočnom regionu i samo zajedničkim snagama ćemo ih savladati", zaključio je Šojgu
0 komentar(a)
Sergej Šojgu, Hosein Degan, Foto: Reuters
Sergej Šojgu, Hosein Degan, Foto: Reuters
Ažurirano: 17.02.2016. 07:44h

Rusija i Iran će jačati vojnu saradnju i boriti se protiv zajedničkih prijetnji, između ostalog i protiv međunarodnog terorizma, izjavio je ruski ministar odbrane Sergej Šojgu nakon susreta sa iranskim kolegom Hoseinom Deganom koji boravi u posjeti Moskvi.

"Siguran sam da će naš susret doprinijeti jačanju prijateljskih veza između ruskih i iranskih oružanih snaga", rekao je juče Šojgu, prenosi Sputnjik.

Iranski ministar, koji je doputovao u ponedjeljak, sastao se i sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom i s potpredsjednikom vlade Dmitrijem Rogozinom.

Dvojica ministara su razgovarali i o mjerama za razvoj vojne saradnje dviju zemalja i postavili pravni temelji potpisivanjem ugovora između Teherana i Moskve.

"Rusija i Iran su spremni i da usklade stavove o velikom broju svjetskih i regionalnih pitanja", dodao je Šojgu, govoreći o "sve dubljoj krizi na Bliskom istoku".

"Naše zemlje su pred istim izazovima i prijetnjama u bliskoistočnom regionu i samo zajedničkim snagama ćemo ih savladati", zaključio je Šojgu, prenio je Sputnjik.

Preporučujemo za Vas