Papa: Sa đavolom nema dijaloga

Papa rođen u Argentini uputio je ovaj poziv tokom mise na otvorenom, pred oko 300.000 vjernika u Ekatepeku, predgrađu meksičke prijestonice, gdje su nasilje vezano za drogu, ubistva i otmice svakodnevica
0 komentar(a)
Papa Franjo, Foto: Reuters
Papa Franjo, Foto: Reuters
Ažurirano: 15.02.2016. 07:28h

Papa Franjo pozvao je juče stanovnike Meksika da svoju državu pretvore u obećanu zemlju, gdje ne postoji potreba da se emigrira ili žali za žrtvama "trgovaca smrću", prenio je AFP.

Papa rođen u Argentini uputio je ovaj poziv tokom mise na otvorenom, pred oko 300.000 vjernika u Ekatepeku, predgrađu meksičke prijestonice, gdje su nasilje vezano za drogu, ubistva i otmice svakodnevica.

Papa Franjo je imao jasnu poruku za okupljene: "Sa đavolom, nema dijaloga".

Kako se saopštila Konferencija biskupa u Meksiku, oko 300.000 karata je podijeljeno, a oko dva miliona ljudi duž puta pozdravljalo je prolazak konvoja vozila u kome se nalazio papa, do velikog polja gdje je održana misa,

Vjernici su bacali latice cvijeća dok je papa prolazio i mahali pom-pom loptama u žutim i bijelim bojama vatikanske zastave, naveo je AP.

Papa je stigao sa porukom ohrabrenja za stanovnike oblasti gdje je stopa ubistava, naročito žena, toliko visoka da je meksička vlada izdala specijalno upozorenje prošle godine.

Sa 1,6 miliona stanovnika, Ektapek je mjesto gdje bande trgovaca drogom caruju među siromaštvom, nezaposlenošću i nekažnjivošću.

Skretanje pažnje na trgovinu drogom i nasilje u vezi sa njom je centralna tema papine petodnevne posjete Meksiku.

Bonus video: