JEDNA OSMINA POVJERLJIVA

Objavljeno više od 1.000 strana mejlova Hilari Klinton: Ima i povjerljive prepiske

Kandidatkinja za predsjedničku nominaciju Demokrata Hilari Klinton je pod pritiskom zbog imejlova, pošto je van običaja koristila privatni nalog i servere za prepisku dok je bila na čelu američke diplomatije
0 komentar(a)
Hilari Klinton, Foto: Reuters
Hilari Klinton, Foto: Reuters
Ažurirano: 13.02.2016. 20:26h

Stejt department SAD objavio je danas više od 1.000 strana elektronske pošte bivše državne sekretarke Hilari Klinton, od čega je jedna osmina povjerljiva.

Mada među objavljenom poštom ima i povjerljive prepiske, većinom je to nižeg nivoa tajnosti, a nijedan imejl nije označen kao najviša državna tajna.

Stejt department je zasad objavio više od 4.500 strana imejlova s privatnog naloga koji je Klinton koristila dok je bila državna sekretarka.

Kandidatkinja za predsjedničku nominaciju Demokrata Hilari Klinton je pod pritiskom zbog imejlova, pošto je van običaja koristila privatni nalog i servere za prepisku dok je bila na čelu američke diplomatije.

Planirano je da se objavljivanje imejlova Hilari Klinton završi 29. februara, dan uoči važnog dana dana u stranačkom glasanju za predsjedničke nominacije.

Porošlog mjeseca, spriječeno je objavljivanje 22 imejla pošto su sadržali materijal koji je označen kao najviša državna tajna. Ef-Bi-Aj (FBI) takodje ispituje bezbjednost privatnog servera koji je koristila dok je bila na položaju.

Preporučujemo za Vas