Južna Koreja: Poslanik pozvao predsjednicu da naloži likvidaciju Kim Džong-una

"Kim DŽong-un je kriminalac. Rješavati se kriminalaca je dobar potez i ne predstavlja kršenje međunarodnih zakona", istakao je Ha
5 komentar(a)
Kim Džong-un, Foto: Reuters
Kim Džong-un, Foto: Reuters
Ažurirano: 13.02.2016. 14:57h

Poslanik južnokorejskog parlamenta iz redova vladajuće stranke Saenuri pozvao je danas predsjednicu te zemlje da naloži likvidaciju lidera Sjeverne Koreje Kim DŽong-una, tvrdeći da će ga samo smrt spriječiti da ne koristi nuklearno oružje.

"Svi bi bili srećni kad bi Kim DŽong-un bio uklonjen", izjavio je poslanik Ha Tae-keung u intervjuu lokalnoj radio stanici YTN, prenio je sajt RT.

Ha, bivši borac za ljudska prava koji je postao poslanik, tvrdi da zvanični Seul ima četiri do pet godina da ubije Kima prije nego što on pokrene nuklearni rat.

Taj poslanik je naveo da bi predsjednica države Park Geun-hje trebalo otvoreno da iznese namjeru da Kim DŽong-un bude ubijen i da zatraži međunarodnu podršku za taj plan.

On je naveo da bi to bilo slično onome što se dogodilo pokojnom iračkom presjedniku Sadamu Huseinu, koji je svrgnut sa vlasti tokom američke invazije, zarobljen, izveden pred irački sud i osuđen na smrt.

"Kim DŽong-un je kriminalac. Rješavati se kriminalaca je dobar potez i ne predstavlja kršenje međunarodnih zakona", istakao je Ha.

Bonus video: