Direktni komercijalni letovi između SAD i Kube od jeseni

Prema sporazumu koji će potpisati kubanski i američki ministri u Havani dopustiće se do 20 američkih letova na dan do Havane i do deset letova u svaku od devet drugih avio luka
0 komentar(a)
Avion, Foto: Shutterstock
Avion, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 13.02.2016. 12:41h

Direktni komercijalni letovi između Sjedinjenih Američkih Država (SAD) i Kube mogli bi početi krajem ove godine, prema sporazumu koji će dvije zemlje potpisati u utorak, objavili su američki zvaničnici.

Sporazum o vazduhoplovnom prometu omogućiće američkim i kubanskim vazduhoplovnim kompanijama direktne letove između dvije zemlje nakon više decenija, prenosi SEEbiz.

Prema sporazumu koji će potpisati kubanski i američki ministri u Havani dopustiće se do 20 američkih letova na dan do Havane i do deset letova u svaku od devet drugih avio luka.

SAD je sporazum najavio u decembru, godinu otkako su lideri dvije zemlje najavili da su spremni da obnove diplomatske odnose.

Američki predsjednik Barak Obama i kubanski Raul Kastro objavili su u decembru 2014. godine da su nakon više od pola vijeka spremni da obnove odnose i razmijene zatvorenike, a u razgovorima je pomogao Vatikan.

Međutim, turizam i dalje ostaje zabranjen zbog trgovinskog embarga koji je SAD nametnuo Kubi od 1960. godine, kada je na vlast došao Fidel Kastro.

Bonus video: