Zeman: Deportacija ekonomskih migranata jedino rješenje

Zeman je porast broja izbjeglica nazvao "organizovanom invazijom" na Evropu a od mladića iz Iraka i Sirije zatražio da ne bježe već da "uzmu oružje" u borbi protiv Islamske države
0 komentar(a)
Miloš Zeman, Foto: Reuters
Miloš Zeman, Foto: Reuters
Ažurirano: 12.02.2016. 16:28h

Češki predsjednik Miloš Zeman, poznat po antimigracionoj retorici, izjavio je danas da je deportacija ekonomskih migranata i osumnjičenih za terorizam jedino rješenje za migrantsku krizu s obzirom da EU nije uspjela da se izbori sa tim problemom.

"Evropska unija je doživjela potpuni neuspjeh u rješavanju migrantske krize", rekao je Zeman na sastanku socijaldemokrata u Bratislavi, prenosi AFP.

Jedino rješenje migrantske krize, kako je naveo, jeste "deportacija ekonomskih migranata i onih koji zagovaraju vjersko nasilje, mržnju, ukratko, planiraju terorizam ".

Zeman je dodao da će Češka poželjeti dobrodošlicu svim migrantima voljnim da se integrišu ali da "je nemoguće da se islamski migranti integrišu i asimiliju u evropsku kulturu".

"Politička korektnost je sinonim za laž", istakao je on.

Prošle godine Zeman je porast broja izbjeglica nazvao "organizovanom invazijom" na Evropu a od mladića iz Iraka i Sirije zatražio da ne bježe već da "uzmu oružje" u borbi protiv Islamske države.

Bonus video: