Osumnjičen da je prijetio Libermanu: "Tvoje ubistvo je blizu, ti sine Jevrejina"

Liberman, vođa nacionalističke partije Izrael naš dom, u odgovoru je napisao da "bezbjednosne snage rade danonoćno, odlučno i posvećeno da spriječe terorističke pretnje narodu Izraela"
0 komentar(a)
Avigdor Liberman, Foto: Beta/AP
Avigdor Liberman, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 12.02.2016. 15:32h

Protiv palestinskog mladića Fadi Abut al-Sauda podignuta je optužnica jer je na svom Fejsbuk nalogu prijetio smrću izraelskom poslaniku, bivšem ministru spoljnih poslova, Avigdoru Libermanu, javljaju danas izraelski mediji.

"Zdravo, mi ćemo počiniti akte terora i samoubistava na okupiranim teritorijama iz '48. Mi ćemo te napasti nožem, pucati na tebe, osvetiti se za sve šahide (mučenike). Sjutra ili prekosjutra počinićemo dva teroristička akta na okupiranoj teritoriji. Ti si meta. Tvoje ubistvo je blizu, ti sine Jevrejina", naveo je al-Saud.

Palestinac je uhapšen poslije tužbe koju je podnio čuvar u izraelskom parlamentu i optužen je za prijetnje, huškanje i podršku neprijateljskoj organizaciji.

U optužnici je navedeno da su hiljade sljedbenika mogle da vide šta je objavio. On je, između ostalog, pored fotografije noža napisao poruku: "Recke na nožu uzrokuju da vazduh uđe u tijelo ubodene osobe,što vodi do sigurne smrti".

Liberman, vođa nacionalističke partije Izrael naš dom, u odgovoru je napisao da "bezbjednosne snage rade danonoćno, odlučno i posvećeno da spriječe terorističke pretnje narodu Izraela".

"Ja se veselim da je ta prijetnja upućena meni i onako kao i uvijek nastaviću da radim za stvari u koje vjerujem i ka jačanju bezbjednosti Izraela. Niko me neće zaplašiti", naveo je Liberman.

Bonus video: