Ka turskoj granici se kreće 50.000 sirijskih izbjeglica

"Nama ne piše na čelu da smo idioti. Nemojte misliti da su avioni i autobusi tamo bez razloga. Mi ćemo učiniti ono što je neophodno", rekao je Erdogan
0 komentar(a)
izbjeglice na turskosirijskoj granici, Foto: Reuters
izbjeglice na turskosirijskoj granici, Foto: Reuters
Ažurirano: 11.02.2016. 16:58h

Trenutno se 50.000 sirijskih izbjeglica kreće ka turskoj granici i taj broj bi mogao da dostigne 1,5 miliona ako grad Alepo bude "potpuno izbombardovan", izjavio je danas turski ministar zadužen za pitanja EU.

Ministar Volkan Bozkir je ovo rekao u intervjuu za tv stanicu "Haber" tokom zvanične posjete Bukureštu, prenijela je agencija Rojters.

Prethodno je predsjednik Turske Redžep Tajip Erdogan napao Evropsku uniju i Ujedinjene nacije zbog pritisaka koje vrše na Tursku da otvori svoje granice za izbjeglice, prijeteći da će u druge države poslati milione izbjeglica, koje se već nalaze u Turskoj.

"Nama ne piše na čelu da smo idioti. Nemojte misliti da su avioni i autobusi tamo bez razloga. Mi ćemo učiniti ono što je neophodno", rekao je Erdogan, prenio je AFP.

On je istakao da će Turska imati strpljenja do određenog vremena, kada će učiniti ono što je neophodno.

"Postoji mogućnost dolaska novog talasa izbjeglica od 600.000 ljudi, ukoliko vazdušni napadi budu nastavljeni. Pripremamo se za to", rekao je Erdogan.

U Turskoj se sada nalazi oko 2,6 miliona izbjeglica iz Sirije.

Bonus video: