Lavrov: Ruski plan za Siriju veoma određen i jednostavan

Lavrov je odbacio optužbe da je Rusija doprinijela krahu mirovnih pregovora u Ženevi, kada se priključila vazdušnim napadima sirijske vojske na sjevernu provinciju Alepo
0 komentar(a)
Sergej Lavrov, Foto: Reuters
Sergej Lavrov, Foto: Reuters
Ažurirano: 09.02.2016. 20:45h

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov izjavio je danas da je Moskva predstavila Vašingtonu novi plan za okončanje građanskog rata u Siriji i da američka strana trenutno proučava predlog.

Lavrov je u intervjuu za ruski list "Moskovski komsomolec" rekao da je plan veoma određen i jednostavan, ali nije želio da otkriva više detalja.

Ruski šef diplomatije razgovaraće o novom predlogu sa američkim državnim sekretarom Džonom Kerijem u četvrtak u Minhenu.

Lavrov je odbacio optužbe da je Rusija doprinijela krahu mirovnih pregovora u Ženevi, kada se priključila vazdušnim napadima sirijske vojske na sjevernu provinciju Alepo.

Ruski list navodi da je Lavrov optužio Tursku da je doprinijela pogoršanju situacije naoružavanjem ekstremista i kupovinom nafte od njih.

Rusija, koja podržava vladu sirijskog predsjednika Bašara al-Asada, pokrenula je vazdušne napade na položaje Islamske države u Siriji 30. septembra 2015. godine.

Bonus video: