Dva britanska vojnika ranjena u Siriji

Prema navodima Opservatorije, ranjeni britanski vojnici su helikopterom prevezeni na liječenje
268 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Reuters
Ilustracija, Foto: Reuters

Dva britanska vojnika su ranjena, a najmanje jedan kurdski borac je poginuo u raketnom napadu Islamske države na istoku Sirije, navodi se u današnjim izvještajima.

Kurdska novinska agencija Rudav je navela da su britanski vojnici u stabilnom stanju.

Iako britanska vlada ne daje informacije o prisustvu svojih vojnika u Siriji, poznato je da se britanski specijalci nalaze na sjeveru te zemlje. Zvanični London nije komentarisao navode.

Povrijeđeni Britanci su prve zapadne žrtve u Siriji otkako je američki predsjednik Donald Tramp krajem decembra objavio namjeru da povuče američke vojnike jer je cilj, poraz Islamske države, postignut. Ta odluka je iznenadila američke saveznike i razbijesnela Trampove savjetnike koji se ne slažu s tvrdnjom da su džihadisti poraženi, a ministar odbrane Džejms Matis je nedugo potom podnio ostavku.

Opoziciona Sirijska opservatorija za ljudska prava, sa sjedištem u Londonu, navela je u današnjem izvještaju da je do raketiranja došlo juče u selu Šafa u provinciji Deir Ezor, u vrijeme žestokih sukoba većinski kurdskih Sirijskih demokratskih snaga i ekstremista Islamske države.

Prema navodima Opservatorije, ranjeni britanski vojnici su helikopterom prevezeni na liječenje.

Bonus video: