Tramp optužio Kruza za krađu, traži nove izbore u Ajovi

Na prvom glasanju u trci za Bijelu kuću, Republikanci u Ajovi, poljoprivrednoj državi na američkom srednjem zapadu, podržali su u ponedjeljak ultrakonzervativnog Kruza, dok je Tramp završio na drugom mjestu
2 komentar(a)
Donald Tramp, Foto: Reuters
Donald Tramp, Foto: Reuters
Ažurirano: 03.02.2016. 19:32h

Pretendent za kandidata Republikanske stranke za predsednika SAD Donald Tramp, danas je optužio stranačkog suparnika Teda Kruza da je "ukrao pobjedu" na prvim partijskim izborima održanim u Ajovi.

Tramp je zatražio da budu organizovani novi izbori u Ajovi ili da se poništi Kruzov pobjednički rezultat, javljaju zapadne agencije.

Na prvom glasanju u trci za Bijelu kuću, Republikanci u Ajovi, poljoprivrednoj državi na američkom srednjem zapadu, podržali su u ponedjeljak ultrakonzervativnog Kruza, dok je Tramp završio na drugom mjestu.

Tramp tvrdi da su iz izbornog štaba Kruza pričali neistine glasačima još jednog republikanskog kandidata, Bena Karsona, da će izaći iz izborne trke i da su u lecima koje su delili optuživali birače u Ajovi za neregularnosti tokom glasanja.

Tramp je na svom Twitter nalogu naveo da Ted Kruz "nije pobijedio, već ukrao izbore u Ajovi".

"Zato su sve ankete javnog mnjenja bile pogrešne i dobio je više glasova nego što se očekivalo. To je loše", napisao je kontroverzni milijarder.

Bonus video: