ZAVRŠIO DRUGI NA UNUTARSTRANAČKIM IZBORIMA U AJOVI

Tramp je "mrvicu razočaran", novinare nazvao jadnicima

On je istakao i da se nije baš mnogo trudio da dobije izbore u Ajovi
0 komentar(a)
Donald Tramp, Foto: Reuters
Donald Tramp, Foto: Reuters
Ažurirano: 03.02.2016. 07:48h

Američki biznismen i pretendent za kandidata Republikanaca za predsjednika SAD Donald Tramp izjavio je danas da je "mrvicu razočaran" zbog poraza na stranačkim izborima u saveznoj državi Ajovi, na kojima je pobijedio senator Ted Kruz.

Na prvom glasanju u trci za Bijelu kuću, Republikanci u Ajovi, poljoprivrednoj državi na američkom srednjem zapadu, podržali su juče ultrakonzervativnog Kruza, dok je Tramp završio na drugom mjestu, jedva nesto bolji od trećeg rivala, senatora Marka Rubija.

Na pitanje novinara da li se osjeća loše zbog takvih rezultata, Tramp je rekao: "Mrvicu sam razočaran... možda zato što su ankete pokazivale da vodim sa prednošću od pet odsto glasova."

Američki milijarder je u nedjeljama uoči stranačkih izbora u Ajovi vodio u gotovo svim državama SAD.

Tramp je dodao da postoji šansa da je njegova odluka da ne učestvuje u debati republikanskih kandidata na televiziji "Foks njuz" loše uticala na rezultate izbora u Ajovi.

On je istakao i da se nije baš mnogo trudio da dobije izbore u toj američkoj saveznoj državi.

"Nisam tome posvetio baš puno vremena. Nisam ni očekivao da ostvarim neki dobar rezultat", rekao je.

Na koferenciji za novinare prije skupa u Milfordu, u saveznoj državi Nju Hempšir, Tramp je preskakao sva pitanja novinara o tome šta misli zašto je izgubio u Ajovi i da li je nervozan povodom narednih stranačkih izbora u drugim državama.

Kad je, međutim, stao na binu i obratio se pristalicama, Tramp je oštro kritikovao medije za to što su posvetili više pažnje trećem mjestu Rubija nego njegovom drugom mjestu, novinare je nazvao "jadnicima" i podstakao pristalice da ih izvižde.

Neki Trampovi fanovi ističu da ih poraz u Ajovi nije mnogo pogodio.

"Mislim da je ostvario prilično dobar rezultat s obzirom da se Kruz molio na svakom skupu u Ajovi, a to je prilično religiozna savezna država", rekla je Eli DŽonson (33).