UNICEF traži devet miliona dolara za suzbijanje zika virusa

Sanofi Paster, ogranak francuske farmaceutske grupe Sanofi objavio je danas da počinje istraživanja za proizvodnju vakcine protiv zika virusa koji prenose komarci, za koga se sumnja da izaziva urođene deformacije
0 komentar(a)
laboratorija, Zika virus, Foto: Reuters
laboratorija, Zika virus, Foto: Reuters
Ažurirano: 02.02.2016. 14:47h

Međunarodni fond za djecu i omladinu (UNICEF) zatražio je devet miliona dolara pomoći za suzbijanje zika virusa i njegovog uticaja na novorođenčad i njihove porodice u regionu.

U današnjem saopštenju, UNICEF navodi da će se posebno fokusirati na edukaciju lokalnih zajednica u zemljama, koje su pogođene epidemijom ovog virusa, kako da se zaštite od ujeda komaraca i načinima za uništavanje gnijezda tigrastih komaraca.

"Bez obzira što još ne postoje naučni dokazi koji povezuju zika virus sa pojavom mikrocefalije kod djece, sumnja je dovoljna da odmah krenemo u akciju suzbijanja virusa", izjavila je savjetnica UNICEF-a.

Sanofi Paster, ogranak francuske farmaceutske grupe Sanofi objavio je danas da počinje istraživanja za proizvodnju vakcine protiv zika virusa koji prenose komarci, za koga se sumnja da izaziva urođene deformacije.

Bonus video: