Apel humanitaraca UN učesnicima mirovnih pregovora o Siriji

Humanitarni koordinator UN za Siriju Jakub El Hiljo izjavio je da je "patnja neizmjerna" i da je poruka za učesnike pregovora "Što je dosta, dosta je"
0 komentar(a)
Damask, Sirija, Foto: Reuters
Damask, Sirija, Foto: Reuters
Ažurirano: 26.01.2016. 12:24h

Lideri humanitarnih organizacija UN apelovali su danas na zaraćene strane u Siriji da prestanu da bombarduju škole, da humanitarnim radnicima omoguće pristup bolesnima i da prevaziđu "politički neuspjeh" i okončanju sukobe.

Šefovi nekoliko agencija UN, uključujući Svjetsku zdrastvenu organizaciju i Unicef, ukazali su na sve teži položaj djece i pružanje zdravstvene njege u Siriji, uoči početka mirovnih pregovora pod pokroviteljstvom UN.

Humanitarni koordinator UN za Siriju Jakub El Hiljo izjavio je da je "patnja neizmjerna" i da je poruka za učesnike pregovora "Što je dosta, dosta je".

Izaslanik UN za Siriju Stafan de Mistura izjavio je u ponedjeljak da bi pregovori predstavnika sirijske vlade i opozicionih grupa trebalo da počnu u petak, a danas bi trebalo da pošalje pozive za učešće u mirovnom procesu.

Prioriteti pregovora biće, prema njegovim riječima, prekid vatre, zaustavljanje prijetnji od Islamske države i omogućavanje isporuke humanitarne pomoći.

Bonus video: