Njemačka odbija oko 10 odsto izbjeglica

"Ljudima koji bježe od rata i progona nudimo bezbjednost i zaštitu u Njemačkoj. Ali to takođe znači da oni kojima od nas ne treba zaštita ne mogu da uđu u našu zemlju"
0 komentar(a)
Njemačka, granica, Foto: Twitter
Njemačka, granica, Foto: Twitter
Ažurirano: 24.01.2016. 13:41h

Njemačka i dalje prima oko 2.000 izbjeglica na dan, ali takođe svakodnevno odbija oko 200 izbjeglica sa svojih granica, izjavio je danas njemački ministar unutrašnjih poslova Tomas de Mezijer.

Ta najveća evropska privreda je tokom 2015. godine primila rekordnih 1,1 milion izbjeglica i migranata, što je opteretilo službe te zemlje i podstaklo žustru političku debatu, prenijela je agencija AFP.

"Ljudima koji bježe od rata i progona nudimo bezbjednost i zaštitu u Njemačkoj. Ali to takođe znači da oni kojima od nas ne treba zaštita ne mogu da uđu u našu zemlju", rekao je De Mezijer u intervjuu listu "Bild am Zontag".

"Svako ko ne želi da zatraži politički azil u Njemačkoj a želi da ilegalno uđe u Njemačku nema pravo da bude ovdje", istakao je ministar.

On je iznio podatak da je njemačka savezna policija od početka godine odbijala ulazak do 200 ljudi na dan, prema samo 400 tokom čitavog oktobra, kad su granične kontrole i procedure registracije izbjeglica posrtale pod ogromnim prilivom ljudi.

Među onima kojima se ne dozvoljava ulazak u Njemačku su sad i oni koji žele da zatraže azil u nekoj drugoj evropskoj zemlji.

Bonus video: