Zehofer: Njemačka mora da kontroliše svoje granice

Aako za izbjeglicama krenu i članovi njihovih porodica, moglo bi da pristigne još najmanje njih tri miliona izbjeglica, zaključio je Zehofer
0 komentar(a)
Horst Zehofer, Foto: Reuters
Horst Zehofer, Foto: Reuters
Ažurirano: 21.01.2016. 13:00h

Građani ne žele da Njemačka postane drugačija zemlja i zato zvanični Berlin mora da kontroliše svoje granice kako bi se zaustavio priliv tražilaca azila, ukoliko EU nije u stanju da obezbijedi spoljne granice tog bloka, izjavio je danas lider njemačke Hrišćansko-socijalne unije (CSU) Horst Zehofer.

"Ako se stvari ovako nastave, imaćemo više izbjeglica ove godine nego prošle", upozorio je lider "sestrinske" partije Hrišćansko-demokratske unije (CDU) kancelarke Angele Merkel, prenosi Rojters.

Kako je dodao, ako za izbjeglicama krenu i članovi njihovih porodica, moglo bi da pristigne još najmanje njih tri miliona izbjeglica.

"Njemačka će u tom slučaju postati drugačija zemlja. A ljudi ne žele da Njemačka, ili Bavarska, postane drugačija zemlja", zaključio je Zehofer.

Britanska agencija podsjeća da sve više raste politički pritisak da kancelarka smanji broj novopridošlih.

Važan saveznik kancelarke Merkel, Zehofer je prije pet dana zaprijetio da će tužiti vladu sudu zbog politike "otvorenih vrata" prema migrantima.

Bavarski premijer Zehofer je tada kazao da će saveznoj vladi uputiti pisani zahtjev da u roku od dvije nedjelje ponovo uspostavi red na državnim granicama kroz koje je prošle godine u zemlju ušlo milion migranata.

Bonus video: