Vježbe ruskih vazdušnih snaga sa Srbijom, Egiptom, Indijom

"Da bi se nastavio rad na jačanju veza sa pomorskim snagama stranih zemalja u 2016. planiran je izvjestan broj zajedničkih vježbi sa mornaricama Kine, Egipta i Indije", rekao je Fedotenkov
2 komentar(a)
Moskva, Foto: Reuters
Moskva, Foto: Reuters
Ažurirano: 21.01.2016. 10:20h

Ruske vazduhoplovne snage održaće ove godine zajedničke vježbe sa Egiptom, Srbijom i Indijom, saopštio je danas komandat vazduhoplovnih snaga ruske vojske Vladimir Šamanov.

"U skladu sa planom o međunarodnim aktivnostima, naše jedinice će učestvovati u taktičkoj vežbi u Srbiji, u vježbi egipatskih oružanih snaga i u zajedničkoj vježbi održavanja mira i humanitarnog uklanjanja mina u Indiji, kao i u trima vježbama jedinica za specijalne operacije u Bjelorusiji", rekao je Šamonov, prenosi Tas s.

On je naveo i da Bjelorusija, Kazashstan i Jermenija pokazuju interesovanje za zajedničke humanitarne vježbe sa ruskim vazduhoplovnim snagama na Sjevernom polu.

Istovremeno, zamjenik komandanta ruske mornarice Aleksandar Fedotenkov rekao je danas da će ruska flota ove godine učestvovati u nizu međunarodnih pomorskih vježbi zajedno sa Kinom, Egiptom, Indijom i drugim zemljama.

"Da bi se nastavio rad na jačanju veza sa pomorskim snagama stranih zemalja u 2016. planiran je izvjestan broj zajedničkih vježbi sa mornaricama Kine, Egipta i Indije", rekao je Fedotenkov.

Kako je dodao, prvi put će biti održane i zajedničke vježbe Rusije, Azerbejdžana i Kazahstana, navodi ruska agencija.

Bonus video: