Kabul: Automobil-bomba eksplodirao blizu ruske ambasade, sedam poginulih

Izvor iz ruskog Ministarstva vanjskih poslova je negirao da je ambasada Rusije u Kabulu bila meta napada
0 komentar(a)
Kabul, napad, Foto: Reuters
Kabul, napad, Foto: Reuters
Ažurirano: 20.01.2016. 18:53h

Najmanje sedam ljudi je poginulo, a 25 ranjeno u eksploziji automobila bombe u blizini ruske ambasade u centru Kabula, izjavio je danas šef policije Kabula general Abdul Rahman Rahimi.

On je rekao da su među sedam poginulih civila bile i dvije žene.

Napad je bio usmjeren na minibus najveće avganistanske medijske organizacije Mobi grup. U vlasništvu te grupe je najpopularija televizijska stanica Tolo TV, prenosi AP.

Rahimi je rekao da su napadači vozeći automobil pun eksploziva ciljali minibus u kome su se nalazili zaposleni koji su se vraćali kući poslije posla.

Niko zasada nije preuzeo odgovornost za napad koji se dogodio samo dva dana od početka druge runde razgovora koji imaju za cilj oživljavanje mirovnih pregovora sa talibanima.

Napad se dogodio u blizini ruske ambasade, avganistanskog parlamenta i zgrada više ministarstava u Kabulu, ali izvor iz ruskog Ministarstva spoljnih poslova je odmah negirao da je ambasada Rusije u Kabulu bila meta napada.

Na mjestu glasne eksplozije se mogao vidjeti veliki oblak dima, a uskoro su na mjesto nesreće stigli i hitna pomoć i vatrogasci.

Talibani su ove zime, kad borbe obično jenjavaju, intenzivirali napade na državne i strane institucije u Avganistanu, što ukazuje na pogoršanje bezbjednosne situacije u toj zemlji.

Bonus video: