El Čapo uložio novac u fabriku tekile Kejt del Kastiljo?

Tužilac je najavio da će Kejt de Kastiljo biti ispitana o svojim poslovnim vezama sa narkobosom Hoakinom "El Čapom" Guzmanom u meksičkom konzulatu u SAD, gdje trenutno živi
149 pregleda 1 komentar(a)
Hoakin el Čapo Guzman, Foto: Reuters
Hoakin el Čapo Guzman, Foto: Reuters
Ažurirano: 19.01.2016. 19:02h

Uhapšeni narkobos Hoakin "El Čapo" Guzman sarađivao sa glumicom Kejt de Kastiljo, saopštili su danas meksički zvaničnici.

Državni tužilac Areli Gomes izjavio je za list "Universal" da je meksička glumica, koja je organizovala sastanak između El Čapa i američkog glumca Šona Pena, umiješana u pranje novca.

Gomes je izjavio da postoje osnovane sumnje da je Guzman uložio novac u njenu proizvodnju tekile.

"Istražujemo tokove novca i poslovanje njene farbike tekile, kako bismo utvrdili da li je bilo kriminalnih radnji", izjavio je on.

Tužilac je najavio da će Kejt de Kastiljo biti ispitana o svojim poslovnim vezama sa narkobosom Hoakinom "El Čapom" Guzmanom u meksičkom konzulatu u SAD, gdje trenutno živi.

Meksička glumica nije željela da komentariše za medije današnje optužbe. Ona je napisala na svom tviter nalogu da "ljudi izmišljaju informacije od kojih mogu da se naprave dobre priče".

Meksička policija uhapsila je ozloglašenog narkobosa sredinom januara, nakon objavljivanja intervjua u časopisu "Roling Stoun".

Šef moćnog meksičkog narko-kartela "Sinaloa" pobjegao je prošle godine iz zatvora sa maksimalnim obezbjeđenjem, pošto su pripadnici njegovog kartela iskopali 1,5 kilometra dugi tunel.

Guzman je već jednom ranije pobjegao iz zatvora, 2001. godine, kad su ga na slobodu iznijeli u korpi za prljav veš.

Bonus video: