U PROVINCIJI DAIR EZ-ZOR

Konašenkov: Ruske vazdušne snage ubile 60 pripadnika Islamske države

Bombarderi Su-34 izveli su vazdušne napade na uporišta ekstremističke organizacije Islamska država (ID) na višim tačkama u blizini Kabaklije, u provinciji Latakija, rekao je Konašenkov
0 komentar(a)
Rusija, bombardovanje, Sirija, Foto: Reuters
Rusija, bombardovanje, Sirija, Foto: Reuters
Ažurirano: 19.01.2016. 19:42h

Ruske vazdušne snage ubile su 60 pripadnika ekstremističke organizacije Islamska država (ID) u istočnoj sirijskoj provinciji Deir ez-Zor, saopštilo je danas rusko Ministarstvo odbrane, javio je ruski portal RT.

Ruski bombarderi Su-34 napali su uporišta terororista u blizini sela Bagilije, u provinciji Dei ez-Zor, gdje su pripadnici ID nedavno ubili 300 civila, izjavio je portparol ruskog Ministarsva odbrane Igor Konašenkov.

On je rekao da su ruski vojni avioni izveli 157 borbenih letova tokom posljednja četiri dana, uništivši 579 terorističkih meta.

Tokom posljednja četiri dana avioni ruske avio grupe u Siriji izveli su 157 letova gađajući 579 objekata terorističke infrastrukture u provincijama Alepo, Deir ez-Zor, Homs, Hama, Raka i Latakija, rekao je Konašenkov, prenio je Tas.

Bombarderi Su-34 izveli su vazdušne napade na uporišta ID na višim tačkama u blizini Kabaklije, u provinciji Latakija, rekao je Konašenkov.

U napadima su uništena četiri terenska vozila SUV u kojima su se nalazili mitraljezi velikog kalibra i oko 20 naružanih pripadnika ID.