DUGA SEDAM METARA

U Australiji uočena džinovska ajkula

"Nikada nisam vidio toliko veliku ajkulu", objasnio je jedan od članova patrole koja je nadgledala plažu iz helikoptera
105 pregleda 2 komentar(a)
Ajkula, Foto: Beta/AP
Ajkula, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 18.01.2016. 17:53h

Pripadnici australijske obalske straže su na samo stotinjak metara od plaže uočili džinovsku bijelu ajkulu, za koju kažu da je bila duža od sedam metara.

Upozorenja na ajkule su česta pojava na australijskim plažama, ali je neman koju je obalna straža fotografisala 17. januara u visini Marino Roksa, na jugoistoku Australije, dosad najveći morski predator koji se ukazao čovjeku.

Kako prenose lokalni mediji, plaža u Marino Roksu hitno je evakuisana uz zvuke sirena za uzbunu i sva nautička dešavanja su istog časa otkazana.

"Nikada nisam vidio toliko veliku ajkulu", objasnio je jedan od članova patrole koja je nadgledala plažu iz helikoptera.

On je objasnio da je riječ o velikoj bijeloj ajkuli, veoma agresivnoj vrsti koja je inspirisala čuveni horor "Ajkula" Stivena Spilberga iz 1975.

Morska nemam, koja se opasno približila plaži, bila je dugačka više od sedam metara, što je svojevrsni rekord za ovu životinju čija je prosječna dužina oko 4,6 metara.

Dosad najduža bijela ajkula, ženka nazvana Deep Blue, bila je dugačka oko šest metara i snimljena je u blizini meksičke obale.