Ako Austrija i Slovenija zatvore granice, i Hrvatska će

"Ako Slovenija zatvori granicu prema Hrvatskoj i ako mješovite njemačko-austrijsko-slovenačke granične patrole budu obilazile našu granicu sa Slovenojim, znači da će Hrvatska postati "slijepo crijevo", na šta već mjesecima upozorava HDZ da se ne smije dogoditi", istakao je Karamarko
2 komentar(a)
Tomislav Karamarko, Foto: Beta/Hina
Tomislav Karamarko, Foto: Beta/Hina
Ažurirano: 18.01.2016. 16:14h

Ukoliko Slovenija i Austrija zatvore svoje granice, to će učiniti i Hrvatska, najavio je danas lider HDZ-a Tomislav Karamarko, koji će, kako je ranje najavljeno, u novoj hrvatskoj vladi biti na poziciji zamjenika premijera Tihomira Oreškovića.

"To ćemo napraviti i mi. To je domino efekt koji će cijela Evropa morati da ispoštuje. Šta ćemo s tolikim imigrantima ako ih druge države neće”, rekao je Karamarko.

"Pribjećićemo onim metodima i sredstvima kojima pribjegavaju i naše partnerske zemlje", rekao je Karamarko novinarima, prenio je Index.hr.

On je izrazio zabrinutost mogućom eskalacijom izbjegličke krize, istakavši da je to posljedica nerada i nekooperativnosti još aktuelne vlade koja je, kako je upozorio, izbjegavala ući u meritum problema i razgovarati sa hrvatskim susjedima i partnerima u EU o toj krizi.

"Ako Slovenija zatvori granicu prema Hrvatskoj i ako mješovite njemačko-austrijsko-slovenačke granične patrole budu obilazile našu granicu sa Slovenojim, znači da će Hrvatska postati "slijepo crijevo", na šta već mjesecima upozorava HDZ da se ne smije dogoditi", istakao je on.

Podsjetivši da su teroristi koji su izvršili napad u Parizu prošli kroz Hrvatsku, Karamarko je rekao da je “vrijeme da ova vlada ode i da što prije bude zaboravljena”.

Bonus video: