Austrija vratila 3.000 migranata od početka 2016.

Sve osobe za koje se ustanovi da nisu govorile istinu, vraćaju se nazad, uključujući Marokance, Alžirce i pripadnike drugih nacija koji daju lažne podatke, saopštila je policija
0 komentar(a)
migranti Austrija, Foto: Reuters
migranti Austrija, Foto: Reuters
Ažurirano: 13.01.2016. 20:54h

Austrijska policija vratila je od početka godine oko 3.000 migranata, jer su lagali o svojoj nacionalnosti, prenijela je danas agencija AP.

Portparol policije Rajner Dionisio rekao je da je to rezultat jače kontrole na graničnim prelazima sa Slovenijom, odakle dnevno oko 3.000 migranata uđe u Austriju.

Oni koji trvrde da dolaze iz Sirije, Iraka drugih žarišta na Bliskom Istoku, podvrgnuti su ispitivanju, a prevodioci provjeravaju njihov akcenat da utvrde da li govore istinu, navela je austrijska policija.

Sve osobe za koje se ustanovi da nisu govorile istinu, vraćaju se nazad, uključujući Marokance, Alžirce i pripadnike drugih nacija koji daju lažne podatke, saopštila je policija.

Istovremeno, austrijska policija saopštila je da je Njemačka vratila oko 200 migranata koji su pokušali da pređu iz Austrije tokom proteklih nekoliko nedjelja, jer nisu imali validna dokumenta, ili su tražili azil u drugim zemljama Evropske unije.

Bonus video: