Ujedinjene nacije najavile 250 miliona dolara za edukaciju sirijske dece

Bivši britanski premijer Gordon Braun podsjetio je da su u 2009. godini izdvojene hiljade milijardi dolara za podršku svjetskoj ekonomiji, i istakao da ne bi trebalo da bude problem da se nađe 500 miliona dolara za ovako dobar razlog
50 pregleda 1 komentar(a)
Sirija djeca, Foto: Reuters
Sirija djeca, Foto: Reuters
Ažurirano: 13.01.2016. 10:01h

Predstavnik Ujedinjenih nacija za globalno obrazovanje Gordon Braun izjavio je da su donatori obećali 250 miliona dolara za edukaciju više miliona sirijske djece tokom 2016. godine. ali je dodao da to nije dovoljno.

On je u izlaganju u UN u Njujorku naveo da je hitno potrebno još dodatnih 500 miliona dolara za finansiranje programa edukacije u Turskoj, Libanu i Jordanu.

Organizacija "Djevojčice nisu nevjeste" ranije je objavila da je porasla stopa sklapaja braka među izbjeglim sirijskim djevojčicama sa 12 na 26 odsto, a da jedan od tri dječaka postanu radnici.

"Hitno je da im pružimo obrazovanje da bi ova djeca izbjegla eksploataciju i imala nadu za budućnost", rekao je Braun.

Bivši britanski premijer podsjetio je da su u 2009. godini izdvojene hiljade milijardi dolara za podršku svjetskoj ekonomiji, i istakao da ne bi trebalo da bude problem da se nađe 500 miliona dolara za ovako dobar razlog.

Bonus video: