Meksiko će ispitati Pena zbog El Čapa

Meksičke vlasti uspjele su da otkriju lokaciju na kojoj se krije odbjegli narko bos i da ga uhvate zahvaljujući intervjuu koji je on u tajnosti imao prije nekoliko mjeseci sa Šon Penom
53 pregleda 0 komentar(a)
Šon Pen, Hoakin El Čapo Guzman, Foto: Twitter
Šon Pen, Hoakin El Čapo Guzman, Foto: Twitter
Ažurirano: 10.01.2016. 16:29h

Meksičke vlasti žele da ispitaju američkog glumca Šona Pena i meksičku glumicu Kejt del Kastiljo povodom njihovog intervjua sa narko bosom Hoakinom "El Čapom" Gusmanom, izjavio je neimenovani federalni zvaničnik danas.

"To je tačno, naravno, treba utvrditi odgovornosti", rekao je on za AFP želeći da ostane anoniman.

On nije iznio više detalja o namjeri tužilaštva da razgovara sa glumcima o njihovom tajanstvenom sastanku sa tada odbjeglim El Čapom.

Jedan drugi federalni zvaničnik rekao je da nije jasno da li su Pen i Del Kastiljo počinili krivično djelo.

"Iako novinar može da intervjuiše osumnjičenog za prodaju droge, oni nisu novinari", naveo je on.

Meksičke vlasti uspjele su da otkriju lokaciju na kojoj se krije odbjegli narko bos i da ga uhvate zahvaljujući intervjuu koji je on u tajnosti imao prije nekoliko mjeseci sa Šon Penom.

Penov intervju sa Gusmanom, koji je dosad dvaput bježao iz maksimalno obezbjeđenih zatvora u Meksiku, objavljen je kasno sinoć na sajtu američkog časopisa "Roling Stoun", prenijela je agencija AP.

Intervju je navodno održan na nepoznatoj lokaciji u Meksiku krajem 2015. godine, nekoliko mjeseci prije nego što će "El Čapo" biti ponovno uhvaćen prošlog petka u gradu Los Močis, u pokrajini Sinaloa, nakon što je bio u bjekstvu šest mjeseci.

Meksičke vlasti su znale za sastanak Pena, Gusmana i meksičke glumice Kejt del Kastiljo održan u oktobru i pratile su kretanje američkog glumca, što im je pomoglo da otkriju ranč gdje se krio narko bos, navela su dva izvora iz meksičke vlade.

Bonus video: