Južni Sudan: 10 pacijenata umrlo u bolnici zbog nedostatka struje

Zvaničnici su naglasili da zbog nestašice nafte, bolnica u Južnom Sudanu nema mogućnosti da obezbijedi redovno funkcionisanje generatora za proizvodnju struje, kao i da je nestašica nafte posljedica devalacije državne valute za više od 80 odsto
53 pregleda 0 komentar(a)
Južni Sudan, Foto: Twitter
Južni Sudan, Foto: Twitter
Ažurirano: 08.01.2016. 14:10h

Zbog nedostatka električne energije za dopremanje kiseonika 10 ljudi, među kojima se nalaze i prijevremeno rođene bebe, umrlo je u najvećoj bolnici u Južnom Sudanu.

Zvaničnici su naglasili da zbog nestašice nafte, bolnica u Južnom Sudanu nema mogućnosti da obezbijedi redovno funkcionisanje generatora za proizvodnju struje, kao i da je nestašica nafte posljedica devalacije državne valute za više od 80 odsto.

Zbog nedostatka struje za izvođenje operacija, u toku decembra, umrlo je 10 pacijenata, među kojima su bila i prijevremeno rođene bebe koje nisu mogle da dišu samostalno, izjavio je neimenovani zvaničnik iz bolnice.

Direktor glavne bolnice za obuku u Juti Džon Kol izjavio je za novinsku agenciju AP da je ova ustanova odložila skoro sve zakazane operacije nakon devalvacije nacionalne valute.

Bonus video: