Makedonija: U automobilu krio 13 ilegalnih migranata

Automobil je produžio da se kreće i poslije kratkog vremena u blizini sela Smokvica vozač je izgubio kontrolu i sletio s kolovoza
0 komentar(a)
škoda rapid, Foto: Luka Zeković
škoda rapid, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 08.01.2016. 13:09h

Makedonska policija je u automobilu Škoda "felicija" otkrila 13 ilegalnih migranata, objavilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Policija je sinoć na autoputu koji vodi od grčke granice prema Srbiji, u blizini sela Prdejci (oko 10 kilometara od granice), primijetila Škodu "feliciju" bez registarskih oznaka kojim je upravljao ilegalni migrant i koji nije stao poslije policijskog upozorenja.

Automobil je produžio da se kreće i poslije kratkog vremena u blizini sela Smokvica vozač je izgubio kontrolu i sletio s kolovoza. Policajci su u autu zatekli 13 migranagta, od kojih su dva bila iz Maroka, a 11 iz Irana. Svi su, kako se navodi, odvedeni u privremeni prihvatni centar u Djevdjeliji.

Makedonija je od 19. novembra počela da sprovodi preporuke EU da propušta samo izbjeglice iz ratom zahvaćenih zona, odnosno iz Sirije, Avganistana i Iraka. Svi drugi imaju tretman ekonomskih izbjeglica i njima nije dozvoljeno da produže takozvanom balkanskom rutom ka zemljama EU.

Bonus video: